قرآن کریم
حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) می فرمایند: ((النظر الى المصحف)) نگاه كردن به قرآن.تلاوت قرآن از روى قرآن, طبق حدیث, عبادت است. اگر چشم پاك نباشد, توفیق نظر به قرآن را پیدا نمى كند .
آداب حفظ قرآن
1ـ حفظ قرآن را از كودكى به فرزندانمان بیاموزیم;
2ـ هنگام حفظ, روخوانى قرآن را بدرستى آشنا باشیم;
3ـ آیات را بالحن و لهجه عربى همراه با تامل و دقت حفظ كنیم;
4ـ روش ترتیل را بیاموزیم و با همین روش آیات را فراگیریم;
5ـ از یك جلد قرآن خوش خط و معین استفاده كنیم;
6ـ روزى نیم ساعت تمرین داشته باشیم و كم كم مدت آنرا زیاد كنیم;
7ـ در اوقات منظم مثلا هر روز ساعت 7 صبح به حفظ بپردازیم;
8ـ حفظ را با سوره هاى كوچك آغاز كنیم;
9ـ یك بار به صورت كند, یك بار به صورت متوسط و بار دیگر به صورت تند تمرین كنیم;
10ـ هنگام عصبانیت, گرسنگى, تشنگى و خواب آلودگى حفظ نكنیم;
11ـ شماره آیات و صفحه قرآن را بخاطر داشته باشیم;
12ـ حفظ قرآن نیاز به تكرار مداوم دارد.;
13ـ در مسافرت ها مى توانیم بیشتر به تكرار بپردازیم;
14ـ براى حفظ, از قرآن هاى ترجمه شده استفاده نكنیم;
15ـ آیه هاى طولانى و سور طولانى را مى توانیم بخش بخش كنیم;
16ـ در حفظ آیات شبیه به هم حفظ شماره آیات و دقت بیشتر لازم است;
17ـ حفظ قرآن به صورت مباحثه دونفرى آسان تر و مفیدتر است.
قرآن کریم
حضرت محمد(ص):
قرآن را ياد بگيريد زيرا قران روز قيامت نزد تلاوت كننده خود مي آيد در صورت جواني بسيار زيبا و به او ميگويد:من همان قرآن هستم كه هم در شب و هم در روز ميخواندي پس تاجي بر سر او ميگذارد و امان نامه اي بدست او ميدهد و بهشت جاودان را در اختيار او ميگذارد واز جامه هاي بهشتي بر اندام او پوشانده مي شود و ازهمان لباس بر اندام والدين او نيز در صورتي كه آنها هم مؤمن باشند پوشانده مي شود و سپس به آن دو گفته مي شود اين پاداش شماست كه قرآن را به فرزند خود ياد داديد .
كافي ج2ص441
امام علي (ع):
قرآن را فرا گيريد زيرا قرآن بهار دلهاست و از قرآن شفا گيريد كه قرآن درمان دردهاي سينه هاست ,تلاوت قرآن رانيكوانجام دهيد زيرا قرآن بهترين داستانهاست و بدانيد كه عالمي كه به علم خود عمل نمي كند مانند نادان سر گرداني است كه از منجلاب جهل نجات نخواهد يافت و بلكه حجت بر او تمام است و حسرت و اندوه او زيادتر و در نزد خدا بسيار مورد سرزنش خواهد بود .
نهج البلاغه خطبه 110
حضرت فاطمه الزهرا (س):
خداوند را عهدي است در ميان شما و يادگاري است از خدا براي شما و آن قرآن كتاب خداست كه رهنمودهايش روشن و اسرار آياتش آشكار , برهاني است الهي كه ظواهرش متجلي و گويا است و شنيدن پيامش براي مردم هميشه ميسر است و رهبري است بسوي بهشت و رهايي بخش پيروان خود مي باشد .
بحارالانوارجلد92ص13
امام حسن مجتبي (ع):
كسي كه قرآن تلاوت مي كند دعاي مستجابي دارد كه يا فورا مستجاب مي شود يا بعد از مدت زماني .
دعوات قطب راوندي
امام حسين (ع):
كسي كه آيه اي از قرآن را در نماز خود ايستاده بخواند به هر حرفي صد حسنه خواهد داشت و در غير نماز هر حرفي ده حسنه و شنيدن هر حرفي يك حسنه و اگر در شب قرآني ختم كند فرشتگان تا صبح بر او درود مي فرستند و اگر آن رادر روز ختم كند فرشتگان تا شب بر او درود مي فرستند و يك دعاي مستجاب خواهد داشت .
كافي ج2 ص447
امام سجاد (ع):
بر تو باد به تلاوت قرآن زيرا خداوند بهشت را افريده است بدست قدرت خود و از خشتي ازطلا و خشتي از نقره صورت پذيرفته است و ملاطش مشك و خاكش زعفران است و درجات بهشت بقدر آيات قرآن است و به قاري قرآن گفته مي شود بخوان و بالا برو واز درجه تلاوت كنندگان بالاتر نيست مگر درجه انبيا وصديقين.
تفسير قمي 81
امام محمد باقر (ع):
حاملين قرآن سه دسته اند :
1-كساني كه قرائت قرآن را وسيله امرار معاش و تقرب به شاهان و فزون طلبي نسبت به مردم قرار داده اند .
2-كساني كه قرآن مي خوانند و فقط حروف آن را گرفته و حدود آن را ضايع كرده اند . خداوند امثال آنها را زياد نكند .
۳-كساني كه قرآن را تلاوت مي كنند و با دستورات شفا بخش قرآن بيماريهاي قلبي و فكري خود را درمان ميكنند و شب ها با تلاوت قرآن انس مي گيرند و روزها در صحنه هاي زندگي از آن الهام مي گيرند و بخاطر انس با قرآن پهلو از رختخواب ناز مي گيرند . پس خداوند به بركت اين گروه از حاملان معارف قرآن بلا را ازاجتماعات دور مي كند و بخاطر آنان باران رحمت خود را فرو مي بارد و اين دسته درجامعه از كيميا كمياب ترند.
كافي ج2ص459
امام صادق (ع):
قرآن برنامه الهي است و بسيار شايسته است كه هر فرد مسلماني در عهد نامه الهي بدقت نظر افكند و هر روز حداقل 50 آيه را با تفكر و تدبر تلاوت كند .
كافي ج2ص446
امام موسي الكاظم (ع):
قرآن كريم را بدون طهارت و نيز در حال جنابت نبايد دست زد و به و خطوط و كلمات آن را نبايد لمس كرد و نبايد آن را آويخت زيرا خداوند در سوره واقعه آيه 79 مي فرمايد :نبايد قرآن را دست زنند مگر پاكان .
جامع احاديث الشيعه ج2ص228
امام رضا (ع):
قرآن ريسمان محكم الهي و عروة الوثقي و طريق روشن الهي است كه جامعه را به بهشت رهنمون است, گذشت زمان قرآن را از طراوت نمي اندازد و زبان ازآن خسته نمي شود زيرا قرآن برهان الهي است و براي جامعه وافراد خاصي نيست بلكه دليل و برنامه است براي هر انساني در هر زماني و در ساحت مقدس قرآن , باطل از هيچ ستمي راه ندارد بلكه قرآن نازل شده ازطرف پروردگار بزرگ است .
عيون اخبار الرضا ج2ص130
امام جواد (ع):
در تفسير آيات 34و35 سوره قيامت فرموده اند : ابوجهل خير دنيا از تو دور است و خير آخرت نيز از تو دور است .
بحارالانوار ج93ص142
امام هادي (ع):
حضرت زين العابدين(ع) هنگامي كه قرآن تلاوت ميفرمودند چنان دلربا و زيبا قرائت مي فرمودند كه گاهي عابريني كه از كنار منزل حضرت عبور ميكردند از زيبائي و دلربائي صوت ايشان غش مي كردند .
كافي ج 2 ص450
امام حسن عسكري (ع):
در آيه و بشري للمؤمنين جريان اين است كه قرآن روز قيامت مي آيد و جواني را كه قرآن تلاوت كرده با خود مي آورد و عرض مي كند برالها اين جوان در راه تلاوت من خود را به زحمت انداخت پاداش او را مرحمت فرما خداوند مي فرمايد رحمت وبهشت جاودان را بيدريغ در اختيار او مي گذارم و با همسران بهشتي خواهد بود و بر اندام والدين او از جامه هاي بهشتي بپوشانند و تاج كرامتي بر سر آنان گذاشته خواهد شدكه مانند آن نه چشمي ديده است و نه گوشي شنيده كه خود از آنهمه فضل الهي تعجب كنان مي گويند : خداوندا اينهمه پاداش از براي چيست ؟ خطاب مي آيد براي آن است كه شما قرآن را به فرزندتان تعليم نموديد و او را نسبت به اسلام شناخت داديد و شما دوستي خاندان رسالت را در قلب او كاشتيد .
مستدرك الوسايل ج1ص290
امام عصر حضرت حجت (عج):
امام زمان در نامه اي فرموده اند : ما اهل بيت رسول الله حلال و حرام و تاويل قرآن و فصل خطاب را مي شناسيم .
تفيسر برهان ج 1ص
نظرات شما عزیزان: